Babamın acısı henüz dinmemişken annemi kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyorum

Ağustos ayını büyük bir acı ile geride bırakmanın üzüntüsünü yaşıyorum. Ailemizin temel direği biricik annem Günay Kıran’ı kaybettim. Daha babamın acısı dinmemişken annemi de kaybetmenin derin acısını yüreğimizde hissediyoruz. Yaşınız kaç olursa olsun annesizlik içinizi burkan büyük bir eksiklik yaratıyor.

Anneler, karşılıksız sevginin, sonsuz özverinin simgesi ve dünyaya getirdikleri evlatlarının ilk öğretmeni, en güvenilir rehberi ve yol göstericisidir. Benim annem de hayatını eşine ve çocuklarına adayarak geçirdi. Babam iş yaşamında tek başına gayret gösterip mücadele ederken, babamın omuzlarındaki yükü de annem Günay Kıran almayı çok iyi bilmişti. Annem çok güçlü bir kadındı. Kolay değil 5 erkek çocuk yetiştirdi. Bugün bir yerlere geldiysek, kardeşlerimle birlikte anneme çok şey borçluyuz.

Şairin “Ölüm Allah’ın emri, ayrılık olmasaydı” dizesinde dile getirdiği gibi sevdiklerinizden ayrılmak insanın içini acıtıyor. Annemi büyük bir keder ve üzüntüyle ebediyete uğurlarken, Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun… Annem Günay Hanım ile Babam Turgut Bey birbirlerine kavuştu, ama geride bıraktıkları çocukları olarak bizler, eksikliklerini her zaman yüreğimizde taşıyacağız, Onları hiç unutmayacağız…

Ağustos ayının tamamlanmasıyla yaz ayları yavaş yavaş yerini sonbahara bırakıyor. Gerçi mevsimleri artık tahmin etmek pek mümkün olmuyor. Maalesef karşı karşıya bulunduğumuz iklim krizi sadece mevsimleri değiştirmekle kalmıyor, büyük afetlere de yol açıyor. Geçtiğimiz ay tüm dünyada büyük ölçekli orman yangınları ile karşı karşıya kaldık. ABD’nin eyaletlerinden Hawaii tarihinin en büyük orman yangınını yaşadı. Komşumuz Yunanistan, Dedeağaç ve Meriç Bölgesi'nde son 20 yılın en büyük orman yangını ile mücadele etmek zorunda kaldı. Ülkemizde de özellikle yerleşim merkezlerini tehdit eden Çanakkale başta olmak üzere çeşitli yerlerde çıkan orman yangınlarını endişe ve üzüntüyle takip ettik. Orman yangınlarından etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletirken, yangınlarla canlarını dişlerine takarak mücadele veren Tarım ve Orman Bakanlığı ile AFAD başta olmak üzere tüm görevlilerimize ve vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum.

Ülkemizde, seçim sonrası yenilenen ekonomi yönetimimizin, ekonomik dengelerin yeniden tesis edilmesi, kısa vadeli ekonomik sorunlarının aşılması için yoğun bir çalışma içinde olduklarını, iş dünyası ile etkin bir istişare süreci yürüttüklerini izliyoruz. Bu toplantılardan birisi olan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından 16 Ağustos’ta düzenlenen, Türkiye Ekonomi Şurası’na iştirak ettim. Cumhurbaşkanı Yardımcımız Cevdet Yılmaz’ın başkanlığındaki toplantıya Hazine ve Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek, Ticaret Bakanımız Ömer Bolat, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Vedat Işıkhan, Tarım ve Orman Bakanımız İbrahim Yumaklı, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mehmet Fatih Kacır, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Alparslan Bayraktar ile Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel de katıldı. Orta Vadeli Programın hazırlık sürecinin de ele alındığı toplantıda, söz alarak, denizcilik sektörüyle ilgili sorunları ve çözüm önerilerini dile getirdim.

Yine ağustos ayı Meclis toplantımızda Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Abdulkadir Uraloğlu’nu ağırladık. Sayın Bakanımızın göreve başladıktan kısa bir süre sonra Meclis toplantımıza katılmasını sektörümüze verdiği önemin bir göstergesi olarak görüyoruz. Sorunlarımızı ve çözüm önerilerimizi bizzat sunma fırsatını bulurken, Sayın Bakanımızın bizlerle yakından çalışma isteğini memnuniyetle müşahede ettik. Sayın Bakanımızı ağırladığımız toplantının ayrıntılarını ilerleyen sayfalarımızda okuyabilirsiniz.

Ağustos ayında bizleri sevindiren önemli bir gelişme de Odamızda hizmet aracı olarak kullanılmak üzere satın aldığımız yerli ve milli aracımız TOGG’u teslim almanın gurur ve mutluluğunu yaşadık. Zeytin ağaçlarının gölgelerinde kalan mavi suları temsil eden Gemlik mavisi rengindeki aracımızın Odamıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bu vesileyle yerli aracın ülkemize kazandırılmasının öncüsü olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Türkiye'nin ilk elektrikli otomobil fabrikasının kurulmasında etkin rol oynayan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu’na ve emeği geçen herkese saygı ve şükranlarımı sunuyorum.

Eylül ayıyla birlikte balıkçılarımız yeni bir av sezonuna umutla giriyor. Ülkemizde her yıl olduğu gibi endüstriyel avcılık yapan balıkçı gemileri için yeni balıkçılık av sezonu açılışı Akdeniz hariç tüm denizlerde 1 Eylül tarihinde, Akdeniz’de ise 15 Eylül tarihinde başlıyor. Zor ve meşakkatli bir sektörde rızıklarını kazanmaya çalışan balıkçılarımıza “Deniziniz bereketli, ağlarınız dolu olsun” temennisiyle hayırlı bir sezon diliyorum.

Kalın sağlıcakla…