İMEAK Deniz Ticaret Odası Geleneksel 16. Fotoğraf Yarışması

Yarışma Adı

İMEAK Deniz Ticaret Odası Geleneksel 16. Fotoğraf Yarışması

Yarışma Açıklaması

Üzerinde yaşadığımız yeryüzünün en büyük gerçeği denizdir. Denizler yaşamımızı her yönüyle doğrudan ve derinden etkilerler. Üç tarafı denizlerle çevrili olan Türkiye’miz Dünya’nın en uzun deniz kıyılarına sahip ülkelerinden birisidir. Yaşam kalitemiz ve sağlıklı bir gelecek için denizlerimize gözbebeği gibi bakmak, onları sevmek, koruyup kollamak, kısacası onları sahiplenmek zorundayız. “Çevre” kavramı çağımızın en önemli yükselen değeridir. Bir yönüyle çevre dediğimiz iklimi denizlerden ayrı düşünemeyiz. Günümüzde çevreye dair pek çok yaşamsal sorunla karşı karşıyayız. Özellikle “kirlenme” dediğimiz problemin en çok etkilediği alanlar denizlerdir. Denizlerde yaşanan çevre sorunlarının farkındalığı, onlarla mücadele azmimizi kamçılayacaktır. Yukarıdaki acıkama doğrultusunda yarışmanın konusu “Deniz ve Çevre” olarak belirlenmiştir. Bu iki kavramın görsel bir kadrajda birlikte sunulması esas olacaktır.

Detaylı bilgi ve katılım için : Yarışma Detay