Türkmenistan / Uluslararası Yük Taşımacılığına Açılan Sınır Kapıları ve Covid-19 Tedbirleri

Sayın Üyemiz,

Ticaret Bakanlığı'nın 22.11.2022 tarih ve 80220589 sayı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine gönderdiği yazıda, Dışişleri Bakanlığı'ndan alınan yazıya atfen, uluslararası karayolu taşımacılığına ilişkin olarak Türkmenistan Bakanlar Kurulu'na bağlı Ulaştırma ve Komünikasyon Ajansı tarafından hazırlanan bilgi notu paylaşılmaktadır.

İngilizce tercümesiyle birlikte ilişikte iletilen bilgi notunda; 7 Kasım 2022 tarihi itibarıyla, Türkmenbaşı Uluslararası Limanı ile Artık, Sarahs, Karaboğaz, Altın Asır, Daşoğuz, Köhne Ürgenç, Farab, İmam Nazar ve Serhatabat sınır kapılarının; yük taşıyan yabancı araçların giriş, çıkış ve Türkmenistan üzerinden transit geçişlerine açıldığı, Yabancı yük araçlarının şoförlerinin sınır kapılarından giriş, çıkış ve transit geçişlerde COVID-19 hastalığı taşımadıklarını ve COVID-19 aşısı yaptırdıklarını gösterir belgelerini yanlarında bulundurmaları gerektiği, Yabancı yük araçlarının şoförlerine, sınır kapılarında COVID-19 testi (hızlı test) yapılacağı ve yalnızca sonucu negatif çıkan şoförlerin Türkmenistan'a girişine izin verileceği, Yabancı yük araçlarına sınır kapılarında hijyen ve dezenfeksiyon uygulaması yapılacağı, Diğer yandan, sınırda yükün Türkmen araçlarına teslim edilmesi uygulamasının (temassız taşımacılık) da isteğe bağlı olarak sürdürüleceği kaydedilmektedir.

İlgi yazı ekte sunulmuş olup bilgilerinizi arz ederim.

853_3676_sirk_ler_no_853_t_rkmenistan_covid_19_tedbirleri.pdf