• Anasayfa
  • |
  • Türk Bayraklı Gemilerin ETA Bildirimleri Hakkında

Türk Bayraklı Gemilerin ETA Bildirimleri Hakkında

Sayın Üyemiz,

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğü tarafından Odamıza gönderilen 16.10.2024 tarihli ve 2225510 sayılı Ek'te sunulan yazıda, Türk Bayraklı Gemilerin 2024 yılı içerisinde Paris Memorandumunda yazı tarihi itibarıyla 163 denetime tabi tutulmuş olduğu ve yapılan denetimler sonucunda  9 geminin tutulmuş olduğu bildirilmektedir. Bu durumu iyileştirmeye yönelik faaliyetler kapsamında, gemilerin anlık olarak nerede olduğuna ilişkin zamanında ve doğru bilgilerle takip edilebilmesi için düzenleyici önlem alınması gereğinin hasıl olduğu ifade edilmektedir.

Yazıda devamla, son dönemde gemiler tarafından yapılan tahmini varış zamanı (ETA) bildirimlerinde ülke ve liman kodlarının yanlış yazıldığının tespit edildiği belirtilmekte olup savaş, terör, korsanlık vb. seyir emniyetine yönelik alınacak tedbirler dışında ETA bildirimlerinin doğru formatta yapılması gerektiği bildirilmektedir. Türk Bayraklı gemilerin ETA bildirimlerini doğru ve zamanında yapmalarının, ön sörvey denetim planlamaları ve öncelikli olarak Avrupa limanlarına seyir yapan gemilerin takibi açısından büyük önem arz ettiği ifade edilmektedir.

Bu kapsamda, ülke ve liman kodlarının doğru formatta yazılması amacıyla tüm Türk Bayraklı gemiler tarafından AIS'e girilen ETA bildirimlerinin ekte yer alan ve aynı zamanda Denizcilik Genel Müdürlüğü resmi web sitesi  "Gemi  Denetim Modülü"nde yer alan uluslararası ülke ve liman kodları listesine göre yapılması ve konunun Üyelerimize duyurulması istenmektedir.

Bilgilerinize arz/rica ederim.

 

                                                                                                        Saygılarımla,

                                                                                                          İsmet SALİHOĞLU
                                                                                                          Genel Sekreter

726_2308_t_rk_bayrakl_gemilerin_eta_bildirimleri_hakk_nda.pdf